torsdag 2 december 2010

Gräddkokt strimlad vitkål och currykalkonsås

I går gjorde jag den här rätten. Den gick snabbt och var lätt att kombinera med resten av familjen.

Strimla vitkål i för dig lagom bitar.
Stoppa i kastrull, häll på vispgrädde och koka mjuk.
Salta efter behov.

Sås. 5 port
  • 1 liten lök hackad och fräst i olja tillsammans med curry
  • 1-2 msk vetemjöl ( japp, jag hade vetemjöl i det här)
  • vispgrädde, mjölk och ev vatten efter önskemål, så såsen blir lagom tjock och fet
  • en ask strimlad kalkon
Familjen åt denna sås tillsammans med pasta, jag åt den tillsammans med den gräddkokta vitkålen. Det var inte alls dumt!! Det blev middag för 2 vuxna och 2 barn och en lunch till mig.

Tyvärr tog jag ingen bild.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar