måndag 17 september 2012
Stekt blomkål
Nu på hösten kommer alla goda kålsorter. Stekt blomkål är inte alls så dumt och kan kryddas efter smak.
Skär i tjocka skivor (det faller lätt isär)
Stek i smör eller olja
Servera.
Det går utmärkt att göra detta i ugnen också om man tycker det är svårt att vända dem, gratinera gärna med lite ost ovanpå om du vill ha det som singelrätt. Naturligtvis kan du skära mittbiten i skivor och steka, medan du tar småbitarna på sidorna och använder på annat sätt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jag brukar steka blomkål i buketter. Panerar i uppvispat ägg plus skorpmjöl och steker sedan buketterna. Lite salt o peppar på. Jättegott
SvaraRaderaJag steker blomkålen i små buketter. Panerar i uppvispat ägg plus ströbröd. Salt o peppar. Supergott!
SvaraRadera