lördag 2 maj 2009

Kanelkaffe med vaniljgrädde och kanel och kakao på toppen


Kaffe på maten eller dessert? Välj själv!

Dofterna som det här glaset avger är helt underbart. Dofterna tillsammans med smaken från kaffet förhöjer det än mer. Prova!


Brygg vanligt kaffe, men lägg en kanelstång i bringaren. Hur mycket kanel kaffet smakar beror på hur länge du låter kaffet stå efter att det är klart. Kaffet har hunnit få smak redan när det runnit ner. Ger du det ett par minuter till djupnar smaken.

Vispa grädde och lägg i lite vaniljsocker. Här talar vi om lite, det ska inte smaka sött och vaniljigt utan ge en förnimmelse av vanilj. Har du andra vaniljprodukter går de säkert lika bra som vaniljsocker.

Häll upp kanelkaffet i ett stort glas. Lägg på vaniljgrädden. Dofta över kakao (ta hjälp av en tesil) och kanel. Servera!

Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar