söndag 22 mars 2009

Omelett med skinka, ost, feta och C/F


Detta blev en smaskig lunchomelett till mig. Jag sparade ½ till dagen efter. Den passar till två portioner.

  • 3 ägg (storlek 63-73g)
  • skvätt vatten
  • salt och vitpeppar
  • smör till stekning
fyllning
  • skinka i småbitar
  • riven eller skivad ost
  • flisor av feta
  • 3/4 dl C/F
Vispa upp äggen, häll i lite vatten och vispa ett par varv till. Krydda med lite salt och vitpeppar.
Stek omeletten i lite smör. Lyft i omeletten lite då och då så all smet blir stekt.
När omeletten är stekt lägg på resten av ingredienserna, smeta ut C/F lite slarvigt ovan på. Lägg på ett lock om du har. Efter en liten stund, vik omeletten på mitten så fyllningen hamnar i mitten. Lägg på locket ett par minuter. Dela på mitten och servera med valda grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar