lördag 18 april 2009

Glass med bär och yoghurt


Snabbgjord glass av bär och Turkisk yoghurt. Helt underbart fräsch och med beröm godkänt av barnen.



  • 500g frusna jordgubbar (fungerar med vilka bär som helst)

  • 5dl Turkisk Yoghurt

  • 1½ tsk = ½ msk vaniljsocker (om så önskas, men det är gott!)

  • ev grädde till servering

Häll frusna bär + yoghurt + vaniljsocker i hushållsmaskinen och kör tills den är slät. Lägg upp i tallrik. Vill du ha upp fetthalten så serverar du vispad grädde till och om du vill ett par färska bär.


Eftersom någon typ av matlagningsyoghurt alltid finns i huset så är detta ett gott och smidigt sätt att förgylla en varm dag. Beroende på vilka bär man väljer och hur många man delar det på så blir det olika mycket kolisar per portion men det är fortfarande inte i närheten av en vanlig köpt glass. Dessutom kommer smaken från riktiga bär och inte någon syntetisk smaksättning.


Vi åt vars en rejäl tallrik och fick trots det en del kvar att stoppa i frysen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar