tisdag 3 februari 2009

Blomkåls och grönsaksfräs


Jag har läst om LCHF-ris, men jag föredrar att kalla det blomkåls och grönsaksfräs. Det går naturligtvis att variera i det oändliga beroende på innehåll. Här kommer mitt bidrag.


  • Blomkål

  • purjolök

  • 2 cm palsternacka

  • olja och smör

  • salt och peppar

Riv blomkålen på mellersta hållen på rivjärn eller i maskin. Riv även palsternackan (jag råkade ha lite palsternacka hemma och den fick följa med ner i hushållsmaskinen). Strimla purjolöken fint. Stek alltsammans så det får färg och smaka av med salt och peppar.
Detta kommer jag att göra fler gånger i olika varianter. Jag tror det är gott till all slags kött.


En kul sak! Maken tyckte det var gott tills jag berättade att det var blomkål ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar