lördag 7 februari 2009

Kycklingsoppa med asiatisk touch


Jag gillar soppor. Det delas dock inte av alla i familjen, men här varierar vi kosten och då blir det soppa ibland. Dagens skapelse blev en kycklingsoppa med asiatisk touch. Jag tyckte den smakade mums, sonen pillade ut kycklingen och äggulan och tyckte det var mums, dottern ville helst inte ha några bitar i sin utan bara själva soppan och bara vitan på ägget. Maken åt sin soppa utan större knussel även om jag vet att soppa inte är bland de översta maträtterna på hans önskelista



  • Kycklinginnerfileér motsvarande 1½ större bröstfilé eller 2 mindre

  • 1 Kycklingbuljongtärning

  • 0,5 l Vatten

  • 1 burk Kokosmjölk 400ml

  • 1,5 dl vispgrädde

  • ca 250g wokgrönsaker 1/2 påse från Findus

  • Grön currypasta

  • Fisksås

  • Saften från ½ lime

  • Rapsolja att steka i

  • Ägg, kokta

Halvtina innerfleérna och strimla dem. Det fungerar utmärkt med vanliga fileér, men jag föredrar de små eftersom de är snabbare att tina bland annat. Fräs kycklingköttet i lite olja i soppgrytan. Häll på vatten och buljongtärning, kokosmjölk, grönsaker och grädde och lått puttra lite. Smaka av med Grön currypasta, fisksås. Låt stå på plattan lite och sjuda och smaka av igen. Häll i saften av ½ lime. Jag åt soppan med ägghalvor och några ostskivor med smör på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar