lördag 28 februari 2009

Chokladmousse / pudding


Bättre än chokladpudding sa familjen så det betyder högt betyg! Jag hann inte ta någon bild innan sonen var nästan färdig med sitt glas. Vi hade lite brottom där i början, så det som sen låg kvar i bunken som maken och jag åt på kvällen, det var helt underbart gott. Tålamod är en dygd som är svår att hålla i när det gäller choklad!
till moussen

  • ca 3,5 dl vispgrädde + som tillbehör ( köp 5 dl)
  • 100g mörk högprocentig choklad (minst 70%) med apelsinsmak + 2-3 rutor att riva eller krossa
  • 1 ägg ( kan uteslutas tror jag)

Vispa grädden (3,5dl), smält chokladen i micron. Efter att chokladen smält blandade jag i ett ägg, för en finare mousse kan man välja bara äggula. Jag tror faktiskt inte ägget behövs alls faktiskt. Jag får prova utan nästa gång. ( uppdaterar om detta nästa gång chokladsuget kommer och jag provar)

Blanda i chokladsmeten i den vispade grädden. Hacka eller riv 2-3 bitar choklad och blanda i. Det är gått med lite tuggmotstånd. Ät med vispad grädde

---------------------------------------------------------------------------------
Jag gjorde en ny version av denna. Ungefär samma mängdförhållanden, men jag hällde bara äggulorna i chokladen och vispade vitorna för sig för att sedan vända ner dem i grädden innan jag hällde i chokladsmeten.

Jag använde ca 250g choklad till 7 dl grädde och 2 ägg. 50 g av chokladen krossade jag, resten smälte jag som i receptet ovan.

Vi får se vad gästerna säger i morgon.
Det ser lovande ut och ska serveras i morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar