tisdag 10 februari 2009

Filmjölk


Ibland får jag frågan om vad man kan äta till frukost. De flesta av oss är vana vid mackor och fil. Mackorna går bort, så vida du inte använder mitt tips på ostmackor, men filen kan faktiskt få finnas kvar.

Häll upp fil och häll i 2-4msk vispgrädde ( så där på en höft, det måste inte vara exakt)

Här har jag lagt till kanel, linfrö för magen och solrosfrön för smaken och fettet. Lite kokosflingor kan också vara gott eller lite hackade mandlar eller nötter.

Filmjölk med linfrön är en jättebra medicin mot hård mage. Själv måste jag vara lite försiktig med fil, den innehåller 5 kolisar/ 100g och 2 dl fil får snabbt upp det till 10 g + ½ dl grädde på 1,5. Till det kommer då ev. solrosfrön. Det kan vara bra att veta att mandel innehåller 4,5-5,5 kolisar/ 100g lite beroende på var man tittar, nötter innehåller bra mycket mer.

Under de perioder då jag gått ner snabbt har jag trots det kunnat äta detta utan problem. Oftast har jag haft det som kvällsfika och ibland som frukost, lite efter vad jag varit sugen på. Är det perioder då jag går ner sakta eller står still får jag helt enkelt tänka lite mer på vad jag äter totalt över dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar