Jag gissar att alla vet hur man steker skivad fläskkarré så det tänker jag inte ta upp. Däremot så ger jag er gärna receptet på gräddstuvade jordärtskockor. Vän av ordning tänker säkert att det är en rotfrukt och det bör man inte äta. Nej, helt rätt. Det bör man kanske inte äta för ofta, de innehåller en hel del kolisar, men dessa råkade komma till mig. Ekologiskt växta i en väns trädgård och då ska de användas. Rotfrukter kan man äta i rimlig mängd ibland.
Receptet kom till för en stund sedan. Jag har inte sett något liknande tidigare. Gott blev det!
- Jordärtskockor, skalade och tärnade
- Grädde
- blandad peppar eller svartpeppar, nymald
- salt
- persilja
Koka de tärnade skockorna i grädde. Inget vatten tack! Rör med jämna mellanrum och framför allt när det börjar tjockna. Späd med mer grädde om inte skockorna är mjuka rakt igenom när det hunnit tjockna. Smaka av med peppar och sakt och strö i lite persilja.
Detta njöts tillsammans med en skiva fläskkarré och en klick C/F. Rekommenderas!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar