söndag 15 februari 2009

Ytterfilé med grönpepparsås

Jag önskar att jag kunde visa en bild av det här, men tyvärr har jag glömt min kamera hos min syster.
  • En ytterfilé köpt färdigmörad

  • Smör

  • 1-2 tsk Grönpeppar nykrossad

  • Grädde ( gissar 2,5 dl)

  • 1 msk Kalvfond

Putsa och skiva ytterfiléen. Stek i smör. Lägg efterhand över skivorna på en tallrik.

Häll i grädde och kalvfond och koka ur stekpannan. Häll även tillbaka köttsaften som hamnat på tallriken som köttet ligger på. Krydda med grönpeppar. Ta inte så mycket att börja med. Nykrossad är starkare än mald på burk. Jag behövde varken salta eller peppra, Fonden är salt samt att det tillsats salt vid mörningen så köttet i sig är salt.

Detta serverades med en blandad paprikasallad och rädisor. Maken fick potatiskroketterna med vitlökssmak som jag köpte för att servera till den där tonfisken på hans födelsedag. Själv hoppade jag naturligtvis potatisen även om vitlöksdoften var underbar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar