tisdag 3 februari 2009

Köttgryta med rosépeppar


Jag gillar grytor. De kan stå där och småputtra en lördag eller söndag och sprida sin ljuvliga doft.

Till denna använde jag


  • Grytbitar av gris

  • 2 lökar

  • En morot

  • Färska champinjoner

  • Kalvfond

  • Vatten

  • Grädde

  • Rosépeppar och lite mixad peppar

  • Salt

  • smör och olja

  • kärlek

Skär grytbitarna i för dig lagom bitar och bryn dem i smör och olja. Oljan är till för att du ska kunna använda en högre värme än vad smöret tål. Smöret ger framför allt smak och oljan ger smöret möjlighet att hänga med upp i graderna. Skär löken och bryn den. Häll på vatten och en skvätt kalvfond i proportion till vätskemängden. Jag kör med mina berömda höfter och det blir smaskens. skär en morot i bitar och lägg den och pepparkorn. Jag började med några blandade pepparsorter, men bestämde mig sen för att lägga i lite extra rosépeppar. När köttet puttrat ett tag stoppade jag i de små färska champinjonerna hela. Låt puttra tills köttet är mört och en del av vattnet avdunstat. Häll i grädde i önskad mängd. Smaka av med salt och ev. mer peppar


Jag åt grytan med blomkåls och grönsaksfräset

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar