lördag 31 januari 2009

Reflektioner efter 15 kg

I morse stod vågen på -15kg. Det känns faktiskt ganska bra, samtidigt som jag undrar lite över hur det gick till. I början rasade jag relativt snabbt de första 7 kg, där efter har det gått lite fram och tillbaka beroende på vad jag har haft för mig. Innan jul mins jag att jag tyckte det var lite tråkigt, att det inte hände något. Däremot mådde jag hela tiden bra och det var och förblir min första prioritering. Jag har under den här tiden lärt mig mer om hur min kropp reagerar. Äter jag tex för mycket mjölkprodukter så går jag inte ner i vikt, därmot mår jag bra av dem. Det är helt enkelt ett val om jag ska ha fil till frukost eller ej. Riktigt så enkelt är det inte, kroppen jobbar i etapper. Jag kan stå stilla ett bra tag för att plötsligt börja tappa vikt utan att jag förändrat något, men jag har lärt mig mer om hur min kropp reagerar på olika saker.

Vad har -15kg bidragit till?

Jag har lite lättare att komma upp ur soffan, det märker jag. Det känns inte lika motigt att lyfta på rumpan när barnen kallar. Jag har mindre problem med min rygg. Den är fortfarande inte ok, men jag har inte haft några problem med den på länge faktiskt.

Det går lättare att nå upp i skåpen i köket. Jag kommer närmare diskbänken och magen är inte i vägen på samma sätt.

Jag är inte alls så bubblig i magen och det kom som en omedelbar effekt när jag ändrade min kost. Jag får sällan kramp i magen nu mer.

När det gäller kläder tycks jag vara någonstans mitt emellan. Jag har byxor i stretch som blivit på tok för långa. jag får vika ner dem i midjan och trots det trampar jag på dem om jag inte har skor på mig. Jag har samtidigt något par byxor som hänger i garderoben som jag ännu inte kan knäppa. Kläder jag aldrig använt passar plötsligt, problemet har då varit att det är ärmlösa sommarklänningar som plötsligt sitter snyggt, mitt i vintern!

Jag har lämnat en hel del kläder vidare till vänner som de passar bättre på. En del kläder har gått i soporna, bland annat alla gamla amnings BHar som var så sköna, men som inte precis bidrog till siluetten. I dag kan jag ha en bygelBH utan att den är obehagligt och skär in. Det kunde jag inte innan. Tidigare tog det inte lång tid innan jag i princip hade tryck och skavsår efter en bygelBH. Som tur är så fanns det en hel del i garderoben som låg och väntade, helt nya saker. Och visst är det så att när man är fin under kan man ha nästan vad som helst utanpå man känner sig fin i alla fall!

Några större inköp har det faktiskt inte varit tal om. En festklänning, två festtoppar och en kappa. Det är allt. Jag brukar i och för sig inte shoppa så mycket, men garderoben kommer snart att behöva förändras ganska mycket. Det kan bli dyrt att krympa inser jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar