söndag 11 januari 2009

Vitkålssallad


Vitkålen kan antingen skäras med kniv, med osthyvel eller i skärmaskin helt efter behov. Vitkålen kan användas som grund i många sallader. Här har jag skurit den i strimlor och blandat med olja, vitvinsvinäger, flingsalt och mixad nymald peppar.

Andra varianter är

  • kål + rivna morötter + olja + vinäger + kryddor
  • kål + paprika + olja+ vinäger+ kryddor
  • + valnötter
  • + oliver
  • + kapris

Det går utmärkt att i stället för olja och vinäger blanda med majonnäs, gräddfil, turkisk yoghurt eller Creme Fraiche. Vill man inte ha den så kompakt går det bra att blanda i lite filmjölk. Använd din fantasi!

Med olja och vinäger håller den allra längst i kylen tycker jag. Gör gärna flera varianter och ha färdiga i kylen. De med olja och vinäger blir bara bättre efter ett par dagar.

De är enkla och bra att plocka fram som tillbehör till alla i familjen oavsett vilken typ av kost man äter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar