En mumsig kräftsoppa som kan bjudas som lunch, middag eller förrätt. Den är mild och len i smaken och den smakar mer!
Jag har justerat vårt recept så det blev LCHF 4 personer eller kanske 6 om det är som förrätt. Gör inte för lite av den här soppan, den är försvinnande god!
- 2 finrivna morötter
- 2 msk smör (eller mer)
- 1 liter vatten
- 2 fiskbuljongtärningar
- 400g kräftost/mjukost (1 stor ask)
- 1 liten burk C/F
- en burk kräftstjärtar
- dill
- 2-3 äggulor
Riv morötterna och fräs i smöret. Häll på vatten, buljongtärningar och låt koka upp. Lägg i mjukosten och C/F. Red av med äggulorna uppblandat i lite vatten. När soppan är färdig lägg i kräftstjärtarna och strö lite dill på toppen. (mitt foto saknar dill)
(Den är relativt snabb att göra, därför taggar jag den även som snabbmat.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar