tisdag 3 februari 2009

Kräftsoppa


En mumsig kräftsoppa som kan bjudas som lunch, middag eller förrätt. Den är mild och len i smaken och den smakar mer!

Jag har justerat vårt recept så det blev LCHF 4 personer eller kanske 6 om det är som förrätt. Gör inte för lite av den här soppan, den är försvinnande god!


  • 2 finrivna morötter

  • 2 msk smör (eller mer)

  • 1 liter vatten

  • 2 fiskbuljongtärningar

  • 400g kräftost/mjukost (1 stor ask)

  • 1 liten burk C/F

  • en burk kräftstjärtar

  • dill
  • 2-3 äggulor

Riv morötterna och fräs i smöret. Häll på vatten, buljongtärningar och låt koka upp. Lägg i mjukosten och C/F. Red av med äggulorna uppblandat i lite vatten. När soppan är färdig lägg i kräftstjärtarna och strö lite dill på toppen. (mitt foto saknar dill)

(Den är relativt snabb att göra, därför taggar jag den även som snabbmat.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar